Hielkloven behandeling

Hielkloven zijn een veel voorkomend voetprobleem, vooral wanneer de elasticiteit van de huid afneemt (doorgaans bij het ouder worden). In eerste instantie kan dit alleen maar lastig zijn en een cosmetisch probleem vormen. Maar als de hielkloven of barsten te diep worden, dit gebeurt bijvoorbeeld als de voeten niet goed verzorgd worden, kunnen ze ook pijn veroorzaken.

Wat zijn hielkloven?

Hielkloven zijn hielen met een relatief dikke eeltlaag waarin diepe kloven ontstaan. Deze kloven zijn vaak bijzonder pijnlijk en kunnen zelfs problemen geven bij lopen. Kloven in de hielen treden vooral op in de wintermaanden.

Oorzaken

Hielkloven ontstaan vooral bij mensen die hun voeten veel blootstellen aan kou, nattigheid of schurend schoeisel. Wrijving met de schoenen of de sokken kan leiden tot een dikkere eeltlaag en vervolgens kan uitdroging van de huid door water- en zeepcontact leiden tot het scheuren van deze eeltlaag.

Behandeling

U kunt uitstekend bij Praktijk van Eeghen terecht voor een behandeling aan uw hielkloof of hielkloven. De behandeling is pijnloos en cliënten zijn na een behandeling opgelucht dat ze weer heerlijk kunnen lopen. 'Op wolkjes' wordt weleens gezegd.

Het behandelen van een hielkloof is onderdeel van een medisch pedicurebehandeling van 45 minuten. Wilt u meerdere hielkloven behandelen dan komt u in aanmerking voor een 'medisch pedicurebehandeling EXTRA' van 60 minuten.

Kijk hier voor de tarieven.