Blogs

Top 10 must-have voetverzorgingsproducten voor de winter

 -november 2023-

De winter brengt gezellige momenten bij het haardvuur, sneeuwpret en warme chocolademelk. Maar je voeten zijn niet altijd blij in de winter. Koud weer, vochtige omstandigheden en het dragen van warme, knusse laarzen kunnen leiden tot uitdagingen voor je voetgezondheid. Geen zorgen, we hebben hieronder een lijst samengesteld van de 10 beste voetverzorgingsproducten uit onze webshop vaneeghenfootcare.nl. Deze producten zullen ervoor zorgen dat je voeten warm, gezond en gelukkig blijven, zelfs als de temperatuur daalt.

 1. 7 kruiden voetcreme: Droge huid kan een veelvoorkomend probleem zijn in de winter. Een rijke voetcrème zal je huid hydrateren en beschermen tegen kloven.
 2. Vochtinbrengende voet- en nagel sokken: Een voedend compres, waardoor de huid zacht en de nagels glad zijn.
 3. Voetcrème voor zeer droge huid: Met Aloë Vera en Ureum voor de verzorging van de zeer droge huid. Ook geschikt voor voeten met hielkloven en speciaal geschikt voor diabetici.
 4. Wandel & Marathon Footcare Kit: Deze hiking-kit heeft alles in één handig tasje voor de verzorging van uw voeten. Nu met 20% korting!
 5. Pepermunt voetscrub: Door de voeten regelmatig te scrubben, worden hard geworden huidschilfers en verdikkingen verwijderd.
 6. Professionele nagelknipper: Perfect voor het knippen van dikke nagels!
 7. STOX travel socks: Voorkomt opgezwollen voeten en verkleint de kans op reizigerstrombose.
 8. Amandel & jojoba nagelolie: Deze olie zorgt voor het behoud van gezonde nagels en nagelriemen.
 9. Lipide voetcrème: Een heerlijke crème die de natuurlijke balans van de huid versterkt. Voor dagelijks gebruik.
 10. Magnesium olie: Tegen spierpijn, kramp en restless legs.

Deze top 10 voetverzorgingsproducten voor de winter zorgen ervoor dat je voeten gezond en comfortabel blijven, zelfs tijdens de koudste winterdagen. Dus bereid je voor op het koude weer, trek je warme laarzen aan en geniet van de winterse pracht zonder je zorgen te maken over je voeten!

Mocht je nog vragen hebben of wil je een afspraak maken voor een voetbehandeling, mail mij dan op praktijkvaneeghen@hotmail.com.

Love your feet,

Muriel

Skipret begint bij gezonde voeten

 -november 2023-

Nog even en de winter staat alweer voor de deur! Dit betekent dat veel van ons zich ook weer richting de bergen zullen begeven om te skiën. Dan weet je vast dat het hebben van gezonde, pijnvrije voeten van essentieel belang is voor een optimale ski-ervaring. Bij Pedicurepraktijk Van Eeghen begrijpen we dit maar al te goed en staan we klaar om je te helpen je voeten voor te bereiden op jouw avontuur in de sneeuw!

Waarom is voetverzorging belangrijk voor skiërs?

Skiën kan fysiek veeleisend zijn voor je voeten. De combinatie van koude temperaturen, vochtige omstandigheden en de constante druk op je voeten in skischoenen kan leiden tot verschillende voetproblemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die skiërs kunnen ervaren:

 • Blaarvorming: Strakke skischoenen kunnen wrijving veroorzaken, wat kan leiden tot pijnlijke blaren.
 • Koude voeten: Skiën bij lage temperaturen kan leiden tot koude voeten, wat ongemakkelijk en zelfs gevaarlijk kan zijn.
 • Voetpijn en vermoeidheid: De constante druk op je voeten kan leiden tot pijn en vermoeidheid, wat je ski-plezier kan verminderen.
 • Verwondingen: Onjuist passende skischoenen kunnen tot ernstigere voetblessures leiden.

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij Pedicurepraktijk Van Eeghen hebben we jarenlange ervaring in het behandelen van voetproblemen en weten we precies wat skiërs nodig hebben om hun voeten in topconditie te houden. Medisch pedicure Muriel Ruiter-Landzaat biedt verschillende behandelingen en geeft het juiste advies om ervoor te zorgen dat je voeten klaar zijn voor de bergen!

Neem contact met mij op voor meer informatie en maak een afspraak om je voeten voor te bereiden op de piste. Ik kijk ernaar uit om je voeten voor te bereiden op een onvergetelijke ski-ervaring!

Wil je geen behandeling maar ben je wel op zoek naar fijne producten voor je voeten? Kijk dan eens in de webshop van Van Eeghen Footcare. In deze webshop vind je een breed assortiment professionele voetverzorgingsproducten.

Love your feet,

Muriel

Voetverzorging voor hardlopers: voorbereiding en herstel na de marathon

- oktober 2023 - 

Als fervent hardloper weet je dat het lopen van een marathon een indrukwekkende prestatie is, die veel voorbereiding en zorg voor je lichaam vereist. Bij Praktijk Van Eeghen behandelen we regelmatig hardlopers en we begrijpen dan ook als geen ander met welke uitdagingen je te maken krijgt bij het lopen van een marathon. Wij kunnen je ondersteunen, zowel bij de voorbereiding als na de race.

Voorbereiding op de marathon

Voordat je een marathon gaat lopen, is een goede voorbereiding cruciaal. Hieronder geven wij enkele tips om je voeten in topconditie te houden voor de grote dag:

 • Kies de juiste schoenen: Zorg ervoor dat je hardloopschoenen goed passen en geschikt zijn voor jouw voeten en loopstijl. Een professionele voetmeting kan helpen bij het maken van de juiste keuze.
 • Inlegzolen: Overweeg op maat gemaakte inlegzolen om de druk op je voeten te verminderen en je prestaties te verbeteren.
 • Blarenpreventie: Gebruik speciale anti-blarenproducten en draag vochtregulerende sokken om wrijving en blaren te voorkomen.
 • Nagelverzorging: Knip je nagels voorzichtig en vermijd scherpe randen om ingegroeide teennagels te voorkomen.

Herstel na de marathon

Na het voltooien van de marathon is de zorg voor je voeten van groot belang om blessures te voorkomen en een snel herstel te bevorderen. Hier is wat je kunt doen:

 • Koude therapie: Week je voeten in koud water om ontstekingen te verminderen.
 • Massages: Een voetmassage kan de bloedsomloop verbeteren en spierpijn verminderen.
 • Hydratatie: Houd je voeten gehydrateerd met een vochtinbrengende crème om droge huid te voorkomen.
 • Rust: Geef je voeten de broodnodige rust en vermijd intensieve trainingen in de dagen na de marathon.

Speciale Marathon Footcare Kit: Nu met 20% Korting!

Om je te helpen bij je voorbereiding en herstel, biedt Van Eeghen Footcare een speciale Marathon Footcare Kit aan met essentiële voetverzorgingsproducten. Tijdelijk kun je deze kit met 20% korting kopen. Een superleuk en origineel cadeau voor de feestmaand! Bekijk onze Marathon Footcare Kit hier.

Marathonkalender

Heb jij de marathon van Amsterdam gelopen op 15 oktober jl.? Zo ja: van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! Smaakt de marathon naar meer? Kijk dan hier voor een overzicht van geplande marathons over de hele wereld!  

Bij Van Eeghen Footcare weten we hoe belangrijk voeten zijn voor jouw passie en begrijpen de speciale zorg die ze nodig hebben. Bereid je goed voor, herstel snel en loop met vertrouwen je volgende marathon tegemoet!

Mocht je nog vragen hebben of wil je een afspraak maken voor een voetbehandeling, mail mij dan op praktijkvaneeghen@gmail.com

Love your feet,

Muriel