Nieuws

Kerstvakantie

- december 2023 -

Ivm de kerstvakantie is Praktijk van Eeghen gesloten van 29 december 2023 tot maandag 8 januari 2024. U kunt in de tussentijd online uw pedicure behandeling reseveren via onze website. 

 

Kwaliteits Register Pedicures (KRP)

- december 2023 -

Als professioneel medische pedicure is het belangrijk dat je voortdurende op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen opo gebied van voetzorg voor o.a. reuma- en diabetes patienten. In dit kader heeft medische pedicure Muriel Ruiter in december alle relvante cursussen hiervoor afgerond en blijft zij voor de periode van 2024 - 2026 opgenomen in het Kwalitets Register Pedicures.  

 

Praktijk Van Eeghen en Dames 1 Hockeyclub Amsterdam

- mei 2023 - 

Amsterdam is op Tweede Pinksterdag kampioen van Nederland geworden door SCHC in de NK-finale te verslaan met shoot-outs. Twee spelers Michelle Fillet en Floor de Haan zijn vaste cliënten bij Praktijk van Eeghen. "Elke maand komt Michelle trouw voor een medische pedicurebehandeling naar de praktijk want als spits is goede voetverzorging erg belanrijk". Michelle heeft afgelopen hockeyjaar welliefst 18 doelpunten gemaakt en is topscorer van haar team. 

 

 

Nieuwe behandeltarieven per oktober 2022

- september 2022 - 

Per oktober 2022 gaan de tarieven van de (medische) pedicurebehandelingen omhoog.

 • Basis behandeling: € 60,00 (max. 30 min)
 • Medische pedicure: € 75,00 (max. 45 min)
 • Medisch pedicure uitgebreid: € 89,00 (max. 60 min)

 

Praktijk van Eeghen met artikel in vakblad "Podopost"

- april 2022 - 

Na een uitgebreid interview over het reilen en zeilen binnen een medisch pedicure praktijk werd in het april nummer van het vakblad voor het voetverzorgingsbedrijf "Podopost" een uitgebreid artikel geplaatst met medisch pedicure Muriel Ruiter Landzaat in de hoofdrol. Met een paar tips aan collega's hoopt Muriel andere medische pedicures te inspireren om zich o.a. verder te ontwikkelen binnen het vakgebied en ook op commercieel vlak.

 

Artikel Podopost Praktijk van EeghenArtikel Podopost Praktijk Van Eeghen

 

ProVoet Logo

voor stagiair(e) medisch pedicure per 2 november 2020 in Praktijk van Eeghen

- september 2020 -

Ben je in de afrondende fase van je opleiding medisch pedicure en wil je graag praktische ervaring op doen in Amsterdam Oud-Zuid in mijn gerenommeerde medisch pedicure praktijk, richt je sollicitatie aan: praktijkvaneeghen@gmail.com.

Tijd: 2 x 8 uur bijvoorkeur op maandag, zaterdag of zondag (dagen en tijden in overleg).

Profiel:

 • vakbekwaam
 • nauwkeurig
 • sociaal vaardig
 • discreet
 • representatief in voorkomen en gedrag

Vergoeding:

 • vaste vergoeding per gewerkt dagdeel
 • reiskosten 100%

Ministerie VWS: ‘medisch noodzakelijke voetzorg gaat door’

- 25 maart 2020-

ProVoet ontving op dinsdag 24 maart bericht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat zorgt voor de gewenste duidelijkheid in pedicureland: medisch noodzakelijke voetbehandelingen mogen tot en met 6 april 2020 wél worden uitgevoerd door een medisch pedicure.

Uitzondering op 'contactberoep' vanwege medische noodzaak
Tijdens de persconferentie van het kabinet op maandagavond 23 maart werd er gesproken over ‘contactberoepen’, wat bij ProVoet tot verwarring leidde. De beroepsgroep van medisch pedicures werd namelijk niet concreet benoemd in de uitvoering van de maatregelen, waardoor de medische noodzakelijke voetbehandelingen in een ‘grijs gebied’ bleven hangen.

Voetbehandelingen uiterlijke verzorging verboden
ProVoet scherpte haar advies direct na bovengenoemde persconferentie aan: voetbehandelingen die onder uiterlijke verzorging vallen zijn tot en met 6 april bij de wet verboden. Dit blijft ongewijzigd.

 

Deze maatregelen neemt Praktijk van Eeghen tegen het Corona virus

- 16 maart 2020 -

schoonmaak corona virus praktijk van eeghen

Beste klant,

Als gewaardeerde klant van Praktijk van Eeghen vertrouw je ons om een zo veilig mogelijke, comfortabele omgeving te bieden voor een professionele pediucurebehandeling. Nu de wereld vanwege COVID-19 voor enorme uitdagingen staat, realiseren we ons meer dan ooit hoe belangrijk het is dat wij jouw vertrouwde pedicure praktijk zijn.

In deze onzekere tijden begrijpen wij volledig dat je misschien twijfelt om een afspraak te maken. We kunnen je verzekeren dat Praktijk van Eeghen alle nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen om je gezondheid te beschermen. Graag willen wij je daarom persoonlijk uitleggen welke stappen wij hebben genomen om aan de hoogste normen voor veiligheid en hygiëne te voldoen.

Hygiëne in de praktijk

Het is goed te weten dat we alle materialen en meubels altijd volgens de hoogste normen reinigen en desinfecteren. Contactvlakken en de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de toilet en de praktijkruimte worden gedurende de dag systematisch gereinigd en gedesinfecteerd.

Je ‘persoonlijke ruimte’, zoals de behandelstoel en armleuningen worden na elke klant gereinigd en gedesinfecteerd.

Daarnaast hebben we de volgende maatregelen genomen:

 • We schudden in onze praktijk geen handen.
 • We wassen onze handen zeer regelmatig.
 • Disposable handdoekjes en zeeppompje op de toilet.
 • De pediucurebehandeling wordt uitgevoerd met nitril handschoentjes en mondkapjes (vwb mondkapjes: zover de voorraad strekt).

De medische pedicure die de behandeling uitvoert zal fit en gezond zijn en mag anders de pedicure praktijk niet in. Hierin roepen we alle klanten op om ook deze verantwoordelijkheid te nemen. 

Openingstijden 

Wij en vele collega-ondernemers gaan het de komende tijd moeilijk krijgen en daarom hebben we jullie steun hard nodig. We gaan door, totdat de overheid een complete lockdown invoert.

Kosteloos afspraken wijzigen

Het is geen probleem om zonder kosten de afspraak te verzetten als dat een prettig gevoel geeft. Je kan online de afspraak verschuiven, mailen naar praktijkvaneeghen@gmail.com en of bellen met de telefonist op 06-11708341.

Vervolg…

We kunnen je verzekeren dat we het nieuws op de voet volgen en dat we onze beslissingen consequent alleen op feiten baseren. Als klant ben jij voor ons het allerbelangrijkst en we doen er alles aan om je goed en veilig te kunnen helpen.

Met die inzet in gedachten, zijn wij ervan overtuigd dat we ook deze uitdagingen zullen overwinnen. Je kunt erop rekenen dat we je een prettig verblijf in de pedicure praktijk kunnen bezorgen.

Hartelijk dank voor je keuze voor Praktijk van Eeghen,

Vriendelijke groeten,

Muriel Ruiter - Landzaat (Medisch pedicure en Eigenaar

 

Oncologie en Voetzorg certificaat

- feb 2020 -

Op het moment dat er kanker bij je geconstateerd is, kom je terecht in een molen van onderzoeken. Dit vergt veel van je aandacht en energie, toch is het van groot belang om ook je voeten te laten behandelen. Als erkend oncologisch voetverzorger verzorg en begeleid ik je voeten op de juiste manier. Ook wanneer je er nog niet direct last van hebt is het belangrijk om je voeten in de gaten te houden. Als erkend oncologisch voetverzorger herken ik bij kankerpatiënten de symptomen wanneer er veranderingen plaatsvinden aan de teennagels of voeten. Wanneer ik deze ook bij jouw voeten signaleert zal ik, uiteraard in overleg met jou, je voeten behandelen en je behandelplan doorspreken met jouw oncologisch team. Tussen ons vindt een nauwe samenwerking plaats die jouw herstel zal bevorderen. 

Een oncologische voerbehandeling valt onder 'medisch pedicure uitgebreid' en kan je als zodanig reserven via het online systeem. Zie tabje "afspraak maken".

 

Vrijwilligerswerk Anthoni van Leeuwenhoek (AVL)

- sept 2019 - 

praktijk van eeghen muriel ruiter landzaat

Sinds de oprichting van Praktijk Van Eeghen wordt regelmatig Oncologische Voetzorg verleend aan kankerpatiënten met specifieke voetproblemen als gevolg van hun ziekte. Chemotherapie is een belangrijke veroorzaker van voetproblemen. Chemotherapie kan met name gevolgen hebben voor de zenuwen, de huid en de nagels. De conditie van de voeten verslechtert hierdoor. Veel voorkomende voetproblemen zijn: loslatende teennagels, ontstekingen rondom de nagel, verdikte nagels, neuropathie, hand/voetsyndroom, dunne en/of droge huid, hyperkeratose, eeltvorming en kloven.

Op uitnodiging van Stichting Patiëntenzorg van het AVL gaat Medisch Pedicure Muriel Landzaat per 2 oktober aan de slag als vrijwilliger, om op die manier naast de reguliere oncologische voetbehandelingen iets te kunnen betekenen voor kankerpatiënten.

Praktijk Van Eeghen lanceert eigen productlijn 

- december 2018 - 

Door veel interactie met clienten en na zorgvuldig marktonderzoek heeft Praktijk Van Eeghen een eigen lijn ontwikkeld van luxe voetverzorgingsproducten. Heerlijke verzorgende crèmes voor de droge huid met eelt tot zeer droge huid met hielkloven. Een voedende nagelolie op basis van jojoba en amandel. En een verfrissende pepermunt voetscrub voor zachte voeten. Ze zijn medio december te koop in de webshop vaneeghenfootcare.nl en leverbaar binnen heel Europa.

vaneeghen footcare muriel ruiter landzaat medisch pedicure 

Vacature voor stagiair(e) medisch pedicure per oktober 2018 in Praktijk van Eeghen

- september 2018 -

Ben je in de afrondende fase van je opleiding medisch pedicure en wil je graag praktische ervaring op doen in Amsterdam Oud-Zuid in mijn gerenommeerde medisch pedicure praktijk, richt je sollicitatie aan: praktijkvaneeghen@gmail.com.

Tijd: 2 x 8 uur bijvoorkeur op maandag, zaterdag of zondag (dagen en tijden in overleg).

Profiel:

 • vakbekwaam
 • nauwkeurig
 • sociaal vaardig
 • discreet
 • representatief in voorkomen en gedrag

Vergoeding:

 • vaste vergoeding per gewerkt dagdeel
 • reiskosten 100%

Hiking & marathon kit gelanceerd in webshop Praktijk van Eeghen

- augustus  2018 -

Voor wandelaars, hikers en hardlopers heeft Praktijk van Eeghen een voetverzorgingsset ontwikkeld, verpakt in een stijlvolle en stoere hiking kit.

De kit kan handig aan de broekriem en rugzak bevestigd worden en bevat alles wat je nodig hebt bij voetproblemen onderweg.

Happy feet from start to finish!

    

The North Face, bekend van outdoor-uitrusting, stelde genereus de benodigde materialen zoals kleding voor de modellen, rugzakken en wandelschoenen, beschikbaar voor de photoshoot.

'Samenwerkende Pedicures' kiest Praktijk van Eeghen als locatie voor fotoshoot

- juli 2018 -

Het bekende voetverzorgingsmerk 'Samenwerkende Pedicures' (SP) heeft voor haar nieuwe reclamecampagne Praktijk Van Eeghen gebruikt als DE locatie voor haar photoshoot. Het was een geslaagde dag en we voelden ons zeer vereerd. Deze collagefoto is van ons trouwens met o.a. het flesje blarencreme van het merk SP.

praktijk van eeghen pedicure

Tarief basis pedicurebehandeling en medisch pedicure behandeling omhoog per november 2017

- oktober 2017 - 

De BTW tarieven gaan omhoog en daarom is Praktijk van Eeghen genoodzaakt ook haar tarieven te verhogen. De nieuwe tarieven staan inmiddels al op de website vermeld onder tabje 'tarieven'.

Webshop vaneeghenfootcare.nl gelanceerd binnen Europa

- juli 2017 - 

In juli 2017 heeft Praktijk van Eeghen haar eigen webshop gelanceerd met een ruim assortiment aan high-end (natuurlijke) voetverzorgingsproducten die gebruikt worden in onze praktijk.

Levering is mogelijk in heel Europa binnen 3-4 werkdagen.          

Klik hier om online te shoppen.

van eeghen foot care Amsterdam muriel ruiter landzaatmuriel ruiter landzaat

Check hier wat uw zorgverzekeraar in 2017 vergoedt in geval van diabetische voet

- januari 2017 - 

https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/pedicure

Per 1 januari 2013 wordt bij mensen met diabetes type 2 met SIMMS-classificatie 1 of hoger de behandeling vergoed uit de basisverzekering (uitgezonderd cosmetische behandelingen als nagels lakken). De SIMMS-classificatie wordt door de huisarts, praktijkondersteuner of specialist vastgesteld. Mensen met de SIMMS-classificatie 2 of 3 mogen alleen met toestemming van de huisarts/podotherapeut behandeld worden. Een aanvullende verzekering vergoedt de zorg voor mensen met diabetes type 1 en een diabetische voet en mensen met diabetes type 2 en een SIMMS-classificatie van 0.

Belangrijk is om bij de verzekering na te vragen hoe het precies geregeld is, aangezien bovenstaande een overgangsregel is en het bij elke zorgverzekering anders kan zijn.

Let op:

De vergoedingen voor de diabetische en reumatische voetbehandelingen zijn afhankelijk van de zorgverzekering. Neemt u contact op met uw verzekering om dit na te vragen.

Praktijk van Eeghen heeft geen contract afgesloten met ketenzorg of podotherapeuten.

 

Marathon Amsterdam - hardlopersactie

- oktober 2016 -

Tijdens Marathon Amsterdam hebben we "Green Graffiti's" gemaakt in het Vondelpark om Praktijk van Eeghen onder de aandacht te brengen van hardlopers.    

undefined

                                                                 

Gediplomeerd sportpedicure

- juli 2016 - 

Diverse groepen sporters hebben te maken met voetklachten, variërend van traumanagels en schimmelnagels, tot eelt, blaren en likdoorns. Ongeacht het niveau waarop sporters actief zijn, voetklachten kunnen prestaties flink in de weg staan. Vaak geldt dat voetklachten verergeren naarmate sporters er langer mee blijven doorlopen. Bij praktijk van Eeghen kunt u sinds juli 2016 terecht voor een sportpedicure behandeling op maat inclusief een schoenadvies en informatie over vetertechniek. 

sport pedicure praktijk van eeghen amsterdam zuid

Praktijk Van Eeghen business partner van hockeyclub Hurley in Amsterdam

- mei 2016 -

hurleylogo

Praktijk van Eeghen is in 2016 business partner geworden van hockeyclub Hurley in Amsterdam. Veel (top) sporters waaronder ook hockeyers weten hun weg naar de praktijk al te vinden. De voet vormt immers bij praktisch alle sporten, dus ook bij hockey de basis van de beweging.  

 

Praktijk van Eeghen betrokken bij nieuwe productintroductie van Scholl

- februari/maart 2016 - 

In februari 2016 heeft Praktijk van Eeghen de productintroductie van de nieuwe Wow Nagel 3-1 nagelvijl van Scholl begeleid.

In hotel DROOG in Amsterdam werden productdemonstraties gegeven voor bekende beautybloggers en -vloggers en modebladen zoals LINDA, Cosmo, VOGUE.

In maart 2016 werd Praktijk van Eeghen weer door Scholl gevraagd voor promotieactiviteiten. Ditmaal voor een groot intern marketingevent voor medewerkers van ETOS.

scholl en praktijk van eeghen

 

Praktijk van Eeghen op RTL 4 in uitzending van "Chantal Blijft Slapen" met Humberto Tan

- november 2015 -

Humberto Tan genoot van een medisch pedicurebehandeling in Praktijk Van Eeghen terwijl hij werd geïnterviewd door Chantal Janzen voor het programma "Chantal Blijft Slapen" op RTL 4.

Het was een bijzondere ervaring en ik vind het erg leuk Humberto en Chantal tot mijn cliëntenkring te mogen rekenen. 

 http://www.rtlxl.nl/%23!/chantal-blijft-slapen-324583/b4852e0d-3e2a-4a40-9cee-323b2630ffe4

 

undefined 

Samenwerking laboratorium Radboud universitair medisch centrum

- mei 2015 - 

Radboudumc praktijk van eeghen

De diagnostiek voor nagel- en/of voetschimmel is een samenwerking tussen praktijk van Eeghen en het laboratorium voor medische microbiologie van Radboudumc.

Om zeker te weten of het nu een schimmelinfectie is, kan ik een stukje nagel afnemen en opsturen naar het Radboud universitair medisch centrum, dat gespecialiseerd is in het onderzoek naar schimmelinfecties.

Medical Taping 

- maart 2015 - 

Sinds maart 2015 biedt Praktijk van Eeghen ook Medical Taping aan als onderdeel van voetverzorging.

Taping - Medisch Pedicure Praktijk van Eeghen

 

Het concept van Medical Taping biedt vele mogelijkheden in de voetverzorging. De tapemethode wordt met succes toegepast bij onder andere het reguleren van een Hallux Valgus of een (hamer)teen. De resultaten zijn verbluffend. Het Medical Taping Concept is een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

Medical tape is elastische tape die speciaal ontwikkeld is om de functie van uw spieren te ondersteunen zonder de beweging te beperken. Door uw spieren op die manier te behandelen wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. De medical tape ondersteunt precies dat wat uw lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen. Mits op de juiste manier aangebracht, zorgt de liftende werking van de tape voor een onmiddellijke drukvermindering waardoor bloedcirculatie en lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. De bewegingsmogelijkheden verbeteren aanzienlijk. De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de tape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

Praktijk van Eeghen gaat partnership aan met golfclub The International

- december 2014 - 

undefined

Per december 2014 behandelt Praktijk van Eeghen leden van golfclub The International. Hiermee sluit Paktijk van Eeghen zich aan bij het huidige medisch team van The International waaraan o.a. een huisarts, orthopeed, fysiotherapeut en personal trainer zijn verbonden.