Wrat behandeling

Wratten aan de onderzijde van de voet of de achterzijde van de hiel zijn vaak bijzonderlijk hinderlijk en hardnekkig.

Een wrat is een virus en zal derhalve uit zichzelf verdwijnen. De vraag is echter wanneer.

Over het algemeen kan gesteld worden dat de meeste wratten binnen 1,5 jaar verdwenen zijn. In veel gevallen is het echter geen optie zolang te wachten. Het aan laten stippen met stikstof bij de huisarts heeft veelal onvoldoende resultaat bij voetwratten op de voetzool. Achterliggende reden is eenvoudigweg eelt. Een voet is bedekt met eelt en de stikstof zal vaak niet de wrat voldoende kunnen bereiken.

In mijn praktijk behandel ik voetwratten doelmatig en effectief waardoor u of uw kind snel van de wrat verlost zal zijn.

Behandeling

Het eelt wordt eerst laagje voor laagje weggesneden waarna er een gaatje in de wrat wordt geboord. Daar wordt vervolgens een chemische pakking op gedaan die na 2 dagen verwijderd kan worden.

Daarna start het smeren met een speciale crème. Deze behandeling herhaalt u iedere 5 tot 7 dagen totdat de wrat is verdwenen. Het resultaat met deze behandeling is, kan ik zeggen uit eigen ervaring, veelal verbluffend. Vaak is al na 2 tot 3 behandelingen een enorme verbetering te zien in de teruggang van de wrat. Dat wil niet zeggen dat de behandeling dan is afgelopen. Over het algemeen vergt het tussen de 4 en 12 behandelingen om de wrat(ten) volledig onder controle en weg te krijgen.

Houd er rekening mee dat een wrat zeer besmettelijk kan zijn niet alleen voor uzelf maar ook voor andere personen in uw omgeving. Ga dus niet zelf thuis zitten krabben aan de wrat! Op het moment dat deze gaat bloeden wordt de wond beschadigd en komt al het besmettelijk vocht op uw handen c.q. voeten met alle mogelijke verspreidingsgevolgen van dien.